نحوه تشخیص خودرو تمام رنگ و دور رنگ
از مهم ترین نکاتی که باید در زمان خودرو کارکرده به آن توجه نمود، تشخیص خودرو تمام رنگ و دور رنگ بودن یا همان تشخیص رنگ شدگی خودرو می باشد. هر یک از مدل های رنگ شدگی خودرو، ویژگی ها و مزایای منحصر به فردی دارند که می توانند بر روی تصمیم گیری خرید خودرو تاثیر بگذارند.
در ادامه همیار ماشین تصمیم دارند خودرو تمام رنگ و دور رنگ را برای شما مورد بررسی قرار دهد و نحوه تشخیص هر کدام را برای شما شرح دهد. البته در مورد میزان افت قیمت، دلایل رنگ شدگی ماشین و دیگر موضوعاتی که به رنگ کردن خودرو ارتباط دارد نیز صحبت شده است. با ما همراه باشید.
ماشین تمام رنگ چیست؟
خودرو تمام رنگ به خودرویی گفته می شود که به طور کامل رنگ شده باشد. در این مدل از رنگ آمیزی، تمامی قسمت های خودرو مانند کاپوت، ستون ها، صندوق، گلگیر، سپر، بدنه و سایر بخش های خودرو رنگ شده اند.
خودرو دور رنگ چیست؟
این نوع از رنگ شدگی، به نام دور رنگ شناخته می شود. خودرو هایی که به این روش رنگ شده اند، فقط رنگ آمیزی برای اطراف آن ها انجام شده است. در این نوع از رنگ شدگی، قسمت هایی مانند سقف، کاپوت و ستون ها فاقد رنگ هستند.
نحوه تشخیص ماشین تمام رنگ و دور رنگ
خودرو تمام رنگ
به منظور تشخیص خودرو تمام رنگ، یکی از بهترین کارها، بررسی آن زیر نور آفتاب می باشد. خودرو هایی که به طور کامل رنگ شده باشند، در برخی از قسمت ها به خصوص درب ها و گلگیر ها، موج هایی در آن ها دیده می شود. البته برخی از صافکار های حرفه ای، ممکن است بتوانند تمامی موج ها را از بین ببرند!
روش بعدی که می توانید برای رنگ شدگی کامل خودرو از آن استفاده کنید، به کار گیری ابراز های مخصوص تشخیص رنگ و یا ضخامت سنج می باشد. البته برای استفاده از این ابزار ها، باید تجربه کافی داشته باشید. همین طور لازم است بدانید که ضخامت رنگ بدنه، حتی در خودرو های صفر کیلو متر هم یکسان نیست!
از این رو بهترین مطمئن ترین روش تشخیص رنگ شدگی خودرو، مراجعه به شرکت های کارشناسی خودرو و استفاده از خدمات کارشناسی رنگ آن ها می باشد.
دور رنگ
این نوع از رنگ شدگی خودرو، قسمت های کاپوت و یا ستون ها را شامل نمی شود. به همین دلیل یکی از روش های تشخیص خودرو های دور رنگ، نگاه چشمی و تشخیص تفاوت قسمت ها با یکدیگر می باشد. رنگی که کارخانه از آن استفاده می کند، کد های مشخصی دارد. از این رو اغلب رنگی که نقاش خودرو از آن استفاده می کند، با رنگ کارخانه تفاوت دارد.
روش اول برای تشخیص دور رنگ بودن خودرو، اثر سمباده کشی بر روی خودرو می باشد. همین طور می توانید از آن عکس بگیرید. چرا که خودرو رنگ شده، پوسته پوسته می شود و این موضوع به طور کامل در عکس مشخص می باشد.
بسیاری از نقاشان خودرو، به منظور صیقلی کردن سطح رنگ شده از کلیر استفاده می کنند. کلیر فابریک با کلیری که نقاشان استفاده می کنند، از نظر بافت تفاوت دارد. کلیری که روی سطح خودرو پاشیده می شود، خانه های شش ضلعی و منظم ایجاد می کند که امکان مشاهده آن با کمی دقت وجود دارد.
روش بعدی برای تشخیص این نوع از خودرو ها، استفاده از آهن ربا می باشد. باید از آهنربای ضعیف برای امتحان کردن این روش استفاده نمایید. آهنربا را بر روی قسمت های مختلف بدنه خودرو بکشید. اگر میزان جاذبه آهنربا تفاوت داشت، یعنی خودرو رنگ شده است!
در روش دیگری باید نوک انگشت خود را بر روی بدنه بکشید. در صورتی که خودرو رنگ شده نباشد، سطح صیقلی و صافی دارد. اما اگر حالتی زبر و ناهموار احساس کردید، شک نکنید که خودرو رنگ شده است!
به کار گیری دستگاه دیجیتال راه دیگری به منظور تشخیص رنگ شدگی خودرو می باشد. تراکم و ضخامت، فاکتور های مهمی در رنگ خودرو می باشند که دستگاه آن ها را برای شما بررسی خواهد نمود.
بررسی تفاوت قیمت خودرو دور رنگ و تمام رنگ
هر گونه رنگ شدگی خودرو می تواند قیمت آن را در زمان خرید و فروش تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر، زمانی که خودرو تصادف می کند و بدنه آن دچار آسیب های جدی می شود، نقاط دیگر آن نیز مشکل دار می شوند. به همین دلیل خودرو های تمام رنگ و دور رنگ در زمان خرید و فروش، افت قیمت شدیدی دارند. اما به طور معمول محاسبه افت قیمت به این شکل انجام می پذیرد.
در خودرو های دور رنگ یعنی ماشین هایی که مثلا فقط گلگیر آن ها رنگ شده است، حدود 5 درصد از قیمت کل خودرو کم می شود. هم چنین در صورتی که قسمت هایی مانند درب و گلگیر خودرو رنگ شده باشد، حدودا 2.5 درصد از قیمت کل خودرو کاهش پیدا می کند. رنگ شدگی صندوق خودرو نیز ممکن است بین 3.5 درصد تا 4.5 درصد، قیمت کل خودرو را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که خودرو تمام رنگ باشد، ممکن است تا حدود 20 درصد از کل قیمت آن کم شود!
مشکلات و چالش های فروش خودرو رنگ شده
با در نظر گرفتن این مسئله که ممکم است خودرو تمام رنگ، تصادف شدیدی را پشت سر گذاشته باشد و از لحاظ فنی دچار آسیب شده باشد، ممکن است خریدار پس از بررسی خودرو و اطلاع از تمام رنگ بودن آن، از خرید منصرف شود و یا قیمت آن را تا درصد زیادی کاهش دهد. در نتیجه فروش خودرو تمام رنگ کار فوق العاده دشوار خواهد بود و صاحب آن مجبور است قیمت بسیار پایینی را برای فروش در نظر بگیرد.
چرا که هم کیفیت رنگ بازار با رنگ کارخانه قابل مقایسه نمی باشد و هم ممکن تصادف شدیدی کرده باشد. خرید این نوع از خودرو ها، دردسر های زیادی برای تعمیر و ترمیم به همراه خواهد داشت و می تواند خرج های زیادی روی دست خریدار بگذارد!
در مورد خودرو دور رنگ، فروش آن در مقایسه با خودرو تمام رنگ کمی راحت تر می باشد و قیمت آن تا مقدار کمی کاهش پیدا می کند. جالب است بدانید که حتی اگر فروشنده خودرو رنگ شده، خودرو را برای سلیقه و برای تمیز و زیبایی رنگ کرده باشد، باز هم فروش آن می تواند دشوار باشد. چرا که باز هم رنگ بازار، کیفیت رنگ کارخانه را ندارد!
بررسی دلایل رنگ شدگی خودرو
برخی از دلایل منجر به آسیب دیدن و از بین رفتن رنگ خودرو می شوند که در نتیجه مالکین تصمیم به رنگ کردن آن می گیرند. در ادامه این دلایل را مورد بررسی قرار داده ایم:
باران اسیدی
باران اسیدی از مهم ترین عوامل خراب شدن رنگ خودرو می باشد. در واقع خودرویی که پس از باران کثیف می شود، به دلیل اثرات باران اسیدی است!
تابش شدید نور خورشید
از خطرناک ترین عواملی که منجر به خراب شدن رنگ خودرو می شود، می توانیم به تابش نور خورشید اشاره کنیم. در برخی از مناطق که تابش نور خورشید شدید می باشد، لایه شفاف روی رنگ و رزین آسیب دیده و ممکن است باعث زرد شدن این لایه شود.
اکسید شدن خودرو های فاقد لایه شفاف
خودرو هایی که فاقد لایه شفاف هستند، سطح رنگ دارای پیگمنت خود را از دست داده و مات به نظر برسند. این به دلیل اکسید شدن می باشد.
استفاده از شوینده نا مناسب
بی توجهی در انتخاب مایع شست و شو به منظور شستن خودرو، می تواند منجر به تخریب قطعات پلاستیکی، لاستیکی و حتی رنگ آن شود!
تصادف های شدید
برخی از تصادف ها به قدری شدید هستند که پس از صافکاری و تعمیر خودرو، به صورت تمام رنگ، رنگ آمیزی می شوند. به طور مثال ممکن است خودرو به دلیل چپ کردن، پرت شدن در یک دره، افتادن یک شیء سنگین از بالا به روی سقف، سقف آن تعویض شود و یا به طور کامل رنگ شود. چرا که در اثر یک تصادف ساده و جزیی کسی مجبور به تعویض و یا رنگ کردن آن نمی شود!
سلیقه مالک خودرو
در برخی مواقع، دلیل رنگ شدگی خودرو تصادف شدید نبوده و مالک بر اساس سلیقه شخصی، تصمیم به تغییر رنگ خودرو می گیرد. این رنگ حالت تزیینی داشته و به این نوع رنگ آمیزی خودرو آبرنگ می گویند.
کشیده شدن خودرو بر روی دیوار و یا جسم سخت
گاهی اوقات این امکان وجود دارد که بدنه خودرو به روی دیوار و یا بدنه خودرو های دیگر کشیده شود. به طوری که رنگ آن به صورت جزیی از بین برود. این احتمال وجود دارد که راننده برای زیبایی و جلوگیری از پوسیدگی همان قسمت، مجبور رنگ آمیزی خودرو در همان بخش شود.
برخورد جسم تیز
برخورد جسم تیز یا شن و ماسه نیز می تواند در برخی مواقع باعث رنگ پریدگی خودرو شود. به خصوص در قسمت گلگیر که بیش تر در معرض برخورد با این نوع از اجسام هستند.
رنگ کارخانه با رنگ بازار چه تفاوتی دارد؟
رنگ هایی که در کارخانه مورد استفاده قرار می گیرند، کد های منحصر به فردی دارند که نقاشان خودرو به طور معمول از آن اطلاعی ندارد. رنگ فابریک کارخانه در مقایسه با رنگ های جعلی، پوسته پوسته نمی شوند و از کیفیت بالایی برخوردار شده اند. در صورتی که رنگ هایی که فابریک نیستند و به طور معمول شفافیت کم تری نسبت به رنگ های کارخانه دارند، نسبت به رنگ های فابریک قابل تشخیص می باشند.
رنگ های فابریک خودرو کاملا صاف و یکدست هستند و هیچ موجی در آن ها دیده می شود. هم چنین در کارخانه در زمان رنگ آمیزی خودرو، لبه هایی مانند کاپوت، صندوق و گلگیر ها را با موم خاصی موم کشی می کنند.
کلیری که در کارخانه برای رنگ آمیزی خودرو استفاده می شود، در مقایسه با کلیری که نقاشان خودرو آن را مورد استفاده قرار می دهند، تفاوت های زیادی دارد. لازم است بدانید که کلیر آخرین لایه روی بدنه خودرو می باشد که بر روی هر دو لایه آستر و رنگ اصلی خودرو قرار می گیرد. این لایه وظیفه محافظت از رنگ بدنه خودرو را بر عهده دارد و بدون آن امکان تخریب سطح خودرو بالا خواهد رفت.
در صورتی که شما هم روش های انحصاری خود را برای تشخیص خودرو دور رنگ و تمام رنگ دارید می توانید آن را با سایر کاربران همیار ماشین در انتهای این مطلب به اشتراک بگذارید.